Activitats esportives

14/03/2014

Un total de 125 persones participaran aquest dissabte al “Rogaine” Altafulla-Baix Gaià


Un total de 125 persones participaran aquest dissabte a la Cursa d’Orientació “Rogaine” Altafulla-Baix Gaià, una prova puntuable per a la Copa Catalana 2014. Començarà a partir de les vuit del matí, al Pavelló Poliesportiu d’Altafulla, on tindrà lloc la recepció dels corredors. El rogaining és una modalitat, dins de l’esport de l’orientació, en què els participants –agrupats per equips de mínim dues persones i màxim de cinc- han de passar pel major nombre possible de controls, en l’ordre que desitgin, en un temps determinat. El regidor d’Activitat Física i Esport, Guillermo Alonso, ha recordat que la prova es desenvoluparà en dues modalitats diferenciades: una versió reduïda de tres hores, i una versió completa de 6.

La previsió de la regidoria era arribar al centenar d’inscrits. Una xifra que ja s’ha superat a hores d’ara amb 125 participants, i per la qual Alonso s’ha mostrat molt satisfet. Els corredors provenen d’arreu de Catalunya, de la Seu d’Urgell fins a les Terres de l’Ebre, i fins i tot, de València.

Els participants han de portar un telèfon mòbil, una brúixola, i una farmaciola per equip; i a nivell individual, imperdibles, un xiulet, un bidó o camelbak per mínim un litre d’aigua, una motxilla amb capacitat per transportar tot el material, una manta tèrmica, i tres barretes energètiques. A més, el treball en equip, el running, l’estratègia, l’orientació, i com no podria ser d’una altra manera, la natura, seran elements essencials per obtenir bons resultats. La prova està impulsada per la regidoria d’Activitat Física i Esport de l'Ajuntament d’Altafulla, el Consell Esportiu del Tarragonès i el Club Montsant.

La Cursa Escolar d’Orientació Infantil i de la Copa Tarragona

D’altra banda, els més petits de la vila i d’arreu de la contrada també tindran una cita aquest diumenge. Altafulla també serà l’escenari de la Cursa Escolar d’Orientació Infantil i de la Copa Tarragona. Ja fa tres anys que l’Ajuntament subvenciona classes d’iniciació a aquestes curses d’orientació, impartides per un monitor del Club Montsant als diferents centres escolars del municipi.

A l’escola El Roquissar s’han impartit dues sessions d’una hora i mitja als alumnes de 3r, i un recordatori als alumnes de 4t, 5è i 6è. En el cas de l’escola La Portalada, s’han impartit dues sessions d’iniciació als estudiants de 5è, i un recordatori als de 6è. La prova d’aquest diumenge es desenvoluparà al Mirador dels Munts a partir de les 9 del matí.

Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?