Activitats esportives

02/10/2013

Altafulla tornarà a acollir els Campionats d’Espanya de Triatló Sprint i d’Aquatló 2014


La Federació Espanyola de Triatló ja ha fet públic el calendari de competicions per al proper 2014. Una agenda que tornarà a fer parada a Altafulla, després de l’èxit assolit aquest estiu, tant de participació com d’organització, durant el Campionat d’Espanya de Triatló Sprint 2013.

Una prova que se sumava als dos circuits Sertri que ja havia acollit fins el moment el municipi, i a la qual també s’hi afegeix la tercera edició d’una de les proves d’aquest mateix circuit ara fa unes setmanes a Altafulla, on es van superar amb escreix les expectatives amb un rècord de participants que s’elevava al 640 atletes.

Serà el 24 i el 25 de maig de 2014 quan Altafulla esdevingui de nou la seu del Campionat d’Espanya de Triatló Sprint. I en aquesta ocasió, no només ho serà d’aquesta modalitat, sinó que a més també acollirà el Campionat d’Espanya d’Aquatló. Una notícia que ha estat rebuda amb gran satisfacció pel regidor d’Activitat Física i Esport de l’Ajuntament d’Altafulla, Guillermo Alonso, qui ha explicat que acollir esdeveniments d’aquest tipus al municipi suposa un impuls molt important, tant pel nom d’Altafulla com a nivell de promoció turística.

En aquest sentit, Guillermo Alonso ha insistit que es tracta d’una fita molt important pel comerç de la vila. Tant és així, que ha anunciat que, a manca encara de vuit mesos per a la seva celebració, ja s’han fet les primeres reserves als hotels del municipi. Un cop fet públic el calendari, la feina passa ara per reagrupar el cos de voluntaris i polir alguns detalls.

Una de les millores respecte aquesta passada edició és no afectar de forma tan directa en el trànsit. De fet, les dates establertes s’han consensuat amb el Servei Català de Trànsit per tal de provocar les mínimes alteracions en el trànsit rodat.

Mentre que la prova de Triatló Sprint consta de 750 metres de natació, 20 quilòmetres de ciclisme, i 5 quilòmetres de carrera a peu; la prova d’Aquatló consisteix en 2,5 quilòmetres de cursa, 1 quilòmetre de natació, i 2,5 quilòmetres més de carrera a peu.

La primera es disputarà dissabte, i la segona, diumenge. El fet d’albergar dos campionats d’Espanya en un mateix cap de setmana suposarà, molt probablement, un major volum de participants.


Imatge d'arxiu de l'anterior edició celebrada a Altafulla

Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?