Activitats esportives

13/09/2013

Altafulla acull aquest diumenge la III edició del Triatló Sertri


Altafulla albergarà aquest diumenge 15 de setembre la vuitena prova del circuit nacional del Triatló Sertri, organitzat per la Cadena Ser i la Federació Espanyola de Triatló. La tercera edició que es durà a terme al municipi després que l’Ajuntament apostés per aquesta modalitat esportiva ara fa dos anys esdevenint tot un èxit de participació. De fet, les inscripcions, que es tanquen aquest divendres, ja superen les 500 de l’any passat, assolint la xifra, segons les darreres dades, de 590 participants. Així s’hi ha referit el regidor d’Activitat Física i Esports, Guillermo Alonso, durant la presentació del campionat aquest dijous a la tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

Segons Alonso, una aposta molt arriscada que ha marcat un punt d’inflexió al municipi que el situa a nivell nacional i suposa un retorn immillorable a nivell turístic. De fet, ha explicat que es tracta del primer poble de dimensions reduïdes que es va afegir a la iniciativa, posant-se a l’alçada de grans ciutats. En la mateixa línia s’hi ha referit la directora de la Cadena SER a Tarragona, Mònica Cid, qui ha destacat que Altafulla va ser la primera població catalana que s’hi va adherir. Un fet que ha contribuït a difondre i situar en el mapa a Altafulla, i a equiparar-la amb ciutats com Madrid, Gijón, Badalona, Avilés, Valladolid, Pontevedra, Málaga, Saragossa, Santander. En aquest sentit, ha afegit que des del mes de juny s’està fent una gran difusió de la prova al municipi arreu de tot l’estat.

La directora de SER Tarragona també ha agraït la implicació de l’Ajuntament, dels patrocinadors que hi col•laboren, i del centenar de voluntaris que fan possible la celebració del certamen al municipi. Una implicació que també ha remarcat el regidor d’Activitat Física i Esport, qui ha qualificat la seva participació “d’imprescindible”.

Per la seva banda, el coordinador del circuit Sertri de la Federació Espanyola de Triatló, José Manuel Tovar, ha expressat el seu plaer de tornar a fer parada a Altafulla, després de l’èxit que va tenir el Campionat d’Espanya de Triatló el passat mes de juny al municipi. Tovar ha assenyalat l’alta participació, que gairebé assoleix la xifra dels 600 inscrits, 70 dels quals són dones. També ha destacat la peculiaritat d’Altafulla de celebrar el triatló el mes de setembre, quan afluixa l’activitat d’aquesta modalitat esportiva, fet que li dóna un plus de compromís als participants.

L’afectació en el trànsit rodat, segons el regidor, serà mínima. Els carrers perjudicats seran, principalment, els del Barri Marítim. També afectarà la circulació de l’antiga carretera nacional 340 entre les 8:30h i les 10h des de la rotonda de la Móra. D’altra banda, l’avinguda Marquès de Tamarit disposarà d’un carril obert en sentit Tarragona perquè hi pugui circular els vehicles, i durant tot el matí només restarà tancada en la seva totalitat entre 5 i 10 minuts. La competició, que donarà el tret de sortida a dos quarts de nou del matí, acollirà les proves Sprint, SuperSprint, Triatló de la Dona, Triatló per Relleus, Triatló Paraolímpic i Triatló Flash Menors.D'esquerra a dreta, Mònica Cid, Guillermo Alonso i José Manuel Tovar. / Foto: Carla Gómez
D'esquerra a dreta, Mònica Cid, Guillermo Alonso i José Manuel Tovar


Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?