Activitats esportives

10/07/2018

“Foot and sun” compleix 30 anys de futbol i platja a Altafulla


El projecte “Foot and Sun” compleix aquest estiu 30 anys de futbol i platja a Altafulla. La proposta, encapçalada pel belga Jean-Claude Fassotte, s’ha convertit en una cita ineludible per a més de 3.000 joves de Bèlgica atrets per la possibilitat de compaginar les vacances i el futbol en un entorn extraordinari com el que presenta Altafulla. L’origen d’aquesta iniciativa la trobem l’any 1988, quan Fassotte va conèixer l’Hotel Sant Martí d’Altafulla i es va preguntar per què no combinar les vacances i el futbol. Després de presentar el seu projecte i de rebre una resposta positiva per part dels responsables, el primer any va portar 80 nois. Des de llavors han repetit cada estiu fins a arribar el 2018. Per Fassotte, el més important és que els nois tornin a Bèlgica sent conscients que hi ha altres possibilitats d’entendre i jugar a futbol.

La iniciativa té una magnífica acollida a Bèlgica. El clima juga un factor molt important, perquè allà el sol brilla per la seva absència. La platja és l’altre element clau, sobretot per aquells nois que viuen al nord-est i al sud-est del país i que han d’anar a Brujas, Gante o Amberes per gaudir de l’aigua i la sorra. També cal remarcar el desplaçament a Barcelona per visitar el Camp Nou. Durant aquesta trajectòria de tres dècades, cal destacar la remesa de nois que van gaudir d’Altafulla el 2005. Entre ells hi havia dos jugadors que actualment són professionals i que han disputat recentment amb la Selecció Absoluta el Mundial de Rússia. Un és Axel Witsel, que actualment milita al Tianjin Quanjia de la lliga xinesa i l’altre és Naced Chadli, que juga al West Bromwich Albion del futbol anglès.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Altafulla, Jaume Sànchez, acompanyat pel president del CE Altafulla, Francesc Julià, li va fer entrega a Jean Claude Fasotte d'una placa commemorativa per la celebració de la iniciativa belga a Altafulla.

Pel que fa a la pràctica del futbol, els nois duen a terme els entrenaments a l’Estadi Municipal Joan Pijuan. Durant la seva estança, cada dia fan una hora d’entrenament al matí i una hora i mitja a la tarda. Entremig gaudeixen de la piscina municipal, la piscina de l’hotel i la platja d’Altafulla. A més de realitzar entrenaments dirigits pels seus monitors, els nois també juguen diversos partits d’entrenament amb els equips del CE Altafulla. Com és habitual, les sessions es divideixen en dues jornades. La primera va tenir lloc el passat 8 de juliol, mentre que la segona es realitzarà el dia 14. Ambdues tindran lloc en el marc del Campus de Tecnificació Alberto Benito, que enguany arriba a la tercera edició.
Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?