Activitats esportives

28/04/2017

Un miler de corredors participaran dilluns en la 10a Cursa Primer de Maig, enguany amb moltes sorpreses per celebrar l’aniversari


Un miler de corredors es reuniran aquest dilluns a Altafulla per participar en la 10a Cursa Primer de Maig. Aquesta prova se celebra al voltant del marc incomparable del Castell d’Altafulla i recorre els diferents carrers de la Vila Closa. Enguany la prova celebra la desena edició i per celebrar-ho, l’organització, a càrrec dels Atletes d’Altafulla i la regidoria d’Esport de l’Ajuntament, ha preparat un conjunt d’activitats d’animació, ampliació de la zona per a inflables, una exposició fotogràfica dels 10 anys, i una xerrada, entre d’altres propostes.


A més, enguany, es comptarà amb la segona edició de la prova “Corre amb un amic” per a nens i nenes amb discapacitat, que participaran, acompanyats amb un amic o sols, en una cursa de 130 metres no competitiva, i que ha estat premiada amb el Premi Auriga Fuscus, del Consell Esportiu del Tarragonès, per als valors i la integració social


L’esdeveniment es divideix en dues parts. La primera, que començarà a les 10 del matí i està dedicada exclusivament als infants amb diverses curses i distàncies, en funció de l’edat dels participants, i combina l’activitat física amb un ambient lúdic i festiu que fa gaudir als més menuts d’un dia d’esport i els inicia en la pràctica de l’atletisme.


I la segona, dedicada als més grans, que consisteix en una cursa que començarà cap a les 11:30h en un circuit urbà que passa per dintre de la Vila closa i acaba al Castell. Aquest circuit té una distància total de cinc quilòmetres, i és apte per a totes les edats i per a tots els estats de forma. La cursa està cronometrada amb xip i se surt des de davant del Castell d’Altafulla.


L’organització preveu mantenir la participació dels darrers anys que ha estat de més d’un miler de corredors, d’entre 600 infants i 400 adults. De fet, l’organització tanca el número màxim de participants als 400 atletes per una correcta organització de la cursa Open. L’organització donarà una samarreta de record i coca amb xocolata per a tots els participants de la cursa Open de 5.000m.


Avui divendres 28 d’abril, tindrà lloc a la Pallissa de l’Era del Senyor, a les 19h, una conferència amb el títol “Factors determinants del rendiment en les proves de fons”, a càrrec d'Ernest Baiget, professor d’entrenament esportiu de la Universitat de Vic i Màster en rendiment esportiu, i que esdevindrà el preàmbul per a la prova d’aquest dilluns 1 de Maig.


L’organització anima a la participació de tots els públics per gaudir d’un dia d’esport familiar en un ambient festiu i envoltats d’un marc incomparable com és l’entorn de les eres de la vila d’Altafulla.


Està organitzada pels Atletes d’Altafulla i l’Ajuntament d’Altafulla i compta amb el patrocini de Caprabo, AKI Bricolatge, Beach Real Estate Gestió Immobiliària, Tarragona 2018, Altafulla Mar Hotel, Athletic Events, Garden Center Gaià, Hotel Gran Claustre, Altafísic Fisioteràpia, Càmping Don Quijote i Càmping Santa Eulàlia.
Fotografia d'Altafulla Bloc

Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?