Activitats esportives

14/07/2016

Altafulla se situarà aquest diumenge en el mapa internacional del triatló


Altafulla continua avançant en la seva ferma aposta pel triatló amb l'organització aquest diumenge del Campionat Mediterrani i la Copa d'Europa. Un escenari de luxe per a dues proves de gran alçada internacional que permetrà situar Altafulla en el mapa internacional del triatló. Així ho ha explicat aquest matí en la presentació de la prova a Altafulla, Jorge García, responsable de competicions de la Federació Espanyola de Triatló: “Col·locarem Altafulla en el mapa de triatló internacional, cosa que significa que vindran alguns dels millors atletes del món provinents de França, Itàlia, Anglaterra, Canadà, Veneçuela... que faran que mitjançant l’esport projectin Altafulla arreu del món”.

 

D'aquesta manera, el diumenge 17 de juliol Altafulla rebrà a alguns dels millors triatletes del continent europeu, com Francesc Godoy, que hauran de competir en uns exigents i tècnics circuits. Començant amb un tram de 750 metres de natació, seguit d'un segment ciclista que s'endinsarà al llarg de quatre voltes (20 km) pel centre de la població, per finalitzar amb un sector de cursa a peu de 5 km que, distribuïts en dues voltes i mitja, recorrerà part del passeig marítim de Botigues de Mar d'Altafulla. La prova reunirà a més de 200 atletes.

 

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, més enllà de felicitar l’organització i el voluntariat que farà possible la competició, ha recordat que Altafulla serà, de moment, l’únic municipi seu dels Jocs Mediterranis que farà una prova test de cara al 2017, i s’ha mostrat “preocupat que Altafulla, un poble de 5.000 habitants, acabi sent el capdavanter dels jocs”. Fèlix Alonso, fent una referència clara a l’organització dels Jocs Mediterranis 2017 i les seves seus, ha manifestat ben clar que “Altafulla sí que ha fet els deures i cal que totes les administracions públiques que han donat el seu suport als Jocs Mediterranis ho tirin endavant amb dignitat i amb la mateixa il·lusió que ho ha demostrat Altafulla en aquests darrers anys”.

 

Per la seva banda, Josep Maria Casanovas, delegat a Tarragona de la Federació Catalana de Triatló, ha elogiat l’esforç  i la capacitat organitzativa d’Altafulla en aquesta disciplina esportiva que l’ha qualificat “com una de les millors de Catalunya”.

 

El regidor d’Esports, Jaume Sànchez, ha fet una crida a la ciutadania a gaudir “d’aquest espectacle esportiu”, al mateix temps que ha demanat comprensió a la població pels talls de circulació que suposarà el campionat, pels quals ha recordat els beneficis que reportarà de cara a la projecció del municipi al món.

 

En aquest sentit, la circulació de vehicles estarà restringida a tota la població durant les hores de competició, de les 8h fins les 15:30h del diumenge 17 de juliol. No es podrà aparcar al llarg del recorregut des de les 20h del dissabte 16, fins les 16h del diumenge 17. El butlletí d’informació municipal “la Plaça del Pou” ha editat una publicació especial sobre les afectacions i recomanacions de la prova perquè la ciutadania estigui ben informada sobre els circuïts, horaris i demés factors per al bon desenvolupament de la competició.

 

La presentació ha tingut lloc aquest matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla, i hi han pres part Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla; Jaume Sànchez, regidor d’Esports i Activitat Física; Jorge García, director tècnic de la Federació Espanyola de Triatló; Andreas Galeanos, tècnic de la Federació Europea de Triatló; Guillermo Alonso, director del Triatló dels JJMM a Altafulla, i Josep Maria Casanovas, delegat a Tarragona de la Federació Catalana de Triatló.


 

 

Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?