Activitats esportives

30/10/2015

Un total de 250 atletes participaran a la primera Cursa de Tardor d’Altafulla aquest diumenge 1 de novembre


L’arc de sortida de la Cursa de Tardor d’Altafulla ja està a punt per rebre els corredors aquest diumenge 1 de novembre. La senyalització de la resta del recorregut es durà a terme aquesta tarda.

 

Es tracta de la primera edició de la iniciativa en aquestes dates, promoguda pels Atletes d’Altafulla i l’Ajuntament d’Altafulla, i la resposta de participació ha estat espectacular. Fins i tot, els membres de l’organització estan sorpresos de la bona acollida que ha tingut “en un context esportiu saturat de curses”. A falta de tres dies per celebrar la prova, ja s’han esgotat les inscripcions que des d’un principi s’havien tancat a 250 participants.

 

La cursa, de 10 quilòmetres i assequible per a tots els nivells, està limitada als menors de 16 anys ja que, tot i tractar-se d’un circuit força senzill, l’organització considera que no es apte per als més petits. De fet, més enllà d’assolir la màxima participació, l’objectiu final de la cursa és que aquella gent que hi participi no perdi les ganes de continuar fent esport. Així ho ha destacat Guillermo Alonso, un dels responsables d’Atletes d’Altafulla. Una altra de les fites de l’organització és assolir la paritat de participació entre homes i dones. En aquesta edició, la representació femenina és del 33% sobre el total, i la intenció és incrementar aquest percentatge en properes edicions.

 

La cursa té un recorregut “molt interessant”, segons l’organització, que combina l’espai protegit de la desembocadura del riu Gaià amb tot el mapa de camins de la plana del Baix Gaià i els corriols de la muntanya de Sant Antoni d’Altafulla. D’aquesta manera, conforma una de les curses amb el recorregut “més atractiu” que es pot trobar a la demarcació de Tarragona, ja que un 90% de la prova transcorre per camins de terra, molt assequibles a tots els nivells dels corredors, i amb un darrer tram d’un quilòmetre i mig més exigent pels qui tenen una experiència més llarga.

 

El recorregut s’iniciarà a les deu del matí des del Castell d’Altafulla, i anirà fins al riu Gaià. Passarà pel Camí de Cametes fins a la llera del riu Gaià, a la desembocadura, i pujarà en direcció cap a Ferran per tal de travessar l’autopista AP-7 i finalitzar a la muntanya de l’Ermita de Sant Antoni. La cursa compta amb cronometratge amb dorsal xip.

Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?